Tysk text översatt till svenska

Vi på Localeyes fick i uppdrag att översätta den här texten av ett tyskt företag som exporterar spritdrycker runt om i hela Europa. Den innehöll många knepiga ord som var svåra att översätta på ett korrekt sätt men tror att vi fick till det optimalt till slut. Här är den färdiga översatta texten:

“Spritdryck är en alkoholhaltig dryck som framställs genom destillering. Utöver andra alkoholhaltiga drycker så som öl och vin inryms denna dryck i alkohollagen.

Framställning av etanol är första steget till den dryckbara spriten. För att få fram etanol behöver man jäsa en råvare med jäsningsbara kolhydrater, socker eller stärkelse. Etanolet destillerar man sedan till ett råsprit med hög alkoholhalt. Efter detta så smaksätts spriten om så önskas. Man använder ofta örter, kryddor och frukt av olika slag. Detta är dock endast för smakens skull. Efter detta är det bara att späda ut spriten med vatten till den önskade alkoholstyrkan.

Spritdrycker finns i mängder med olika typer, variationer och sorter. De smakar olika och detta beror på lite olika saker, bland annat kryddningen och råvara som används vid jäsningen. Spritdrycker delas gärna in efter just råvaran. Till exempel är whisky gjort av malt, rom gjort på sockerrör, vodka gjort på en blandning av sädesslag och brännvin gjort på potatis.

Alkoholhalten på spritdrycker varierar kraftigt mellan de olika typerna. Men den är så pass hög att du inte kan hitta den i någon annan affär i Sverige än hos Systembolaget. Men nya trender drar inom handeln. På senare år har handel över internet ökat markant, och där har även handel av alkoholhaltiga drycker dragits med. Att handla sprit från tyskland, som folk i Norden tagit sina bilar söderut och gjort genom åren, går nu mycket smidigare genom internet. På Drinko kan du beställa sprit, vin, öl och andra drycker direkt på nätet och invänta leverans direkt till dörren. Drycko har ett stort sortiment och bra priser. Du slipper till och med lämna soffan, och behöver definitivt inte bege dig till Systembolaget och slipper äntligen deras plastpåsar. Att handla sprit från Tyskland har aldrig varit enklare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*