Språkcafé

Något som verkligen hjälper många människor i jakten på att lära sig ett nytt språk är språkcaféer. Hört talas om dem?

Stället är som ett vanligt café, men med en stor skillnad. Under kvällarna har de såkallade språkkvällar på schemat. Stora bord med grupper som sitter och pratar olika språk med varandra. Nivån är självklart olika, men med en mängd olika människor hittar man snabbt någon att småprata med på sin nivå.

När man anländer till språkcafét står stora bord utställda med en skylt och språkets namn på. Varje kväll är det ett visst antal språk som fokuseras på. Kommer du till exempel på en onsdag till språkcafét i Göteborg så pratas arabiska, japanska, engelska, kinesiska och portugisiska. Det är bara att sätta sig ner vid ett av borden och börja prata med någon. Det gäller att vara frimodig och framåt, annars är det inte till någon hjälp.

Var inte blyg och tänk att du inte kan tillräckligt mycket än för att besöka. Alla är välkomna. Allt ifrån nybörjare till sådana som kan språket utantill och bara vill använda det för nöjes skull. Språkcafén är också ett utmärkt ställe att skaffa nya bekanskaper och vänner. Inte allt för ofta fortsätter folk att träffas utanför cafét.

Ofta hör man att det är omöjligt att lära sig ett språk om man inte besöker ett land där språket talas av befolkningen under en längre tid. Till viss del stämmer detta, men med hjälp av språkcaféer sätts detta uttalande i gungning.

Språkcafén finns i de största städerna i landet. Vi på localeyes rekommenderar dig starkt att besöka närmsta café.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*